Nyheter

Nyskapende mat- og servicekonsepter inn i Bjørvika

Diagonale i Bjørvika, Oslo er et miljøeffektivt og urbant nybyggprosjekt beliggende i et knutepunkt for kultur og kollektivtrafikk – alt innenfor en gangavstand på 5 minutter. I skrågaten mellom student- og kontorbyggene som til sammen utgjør Diagonale, blir det et myldrende byliv med butikker og kafeer og mange fotgjengere på vei til Operaen, Deichmanske, Lambda og Oslo S. Denne gaten danner en diagonal siktlinje mellom Operaen og Oslo S, slik at reisende skal få kontakt med Operaen.

I Diagonale utvikler 4Service en personalrestaurant basert på matopplevelser fra De 3 Stuer – ekte kokker – ekte råvarer – ekte matglede, som vil gi brukere av bygget en personalrestaurant med høy kvalitet i lyse og urbane lokaler på gateplan, og med en fantastisk mesanin med nydelig utsikt.

For å utnytte byggets attraktive beliggenhet, skal dette kombineres med kommersiell restaurantdrift utover normal lunsjservering til byggets leietakere. Dette gir eierne HAV Eiendom og Thon Eiendom et arealeffektivt bygg. Her blir arealer til personalrestauranten også benyttet til kafè og kommersiell restaurantdrift i en større del av døgnet, tilpasset bylivet og behovet for gode mat- og kulturopplevelser. Med dette gir eierne et bidrag til et vitalt byrom i Bjørvika.

For å utvikle byggets ide og profil, vil 4Service gjøre bruk av bl.a. sensor- og App-teknologier for å vise mulighetene i et «Smart Bygg». Dette innebærer blant annet å måle forbruk, frekvenser, hendelser og bestilling av tjenester, slik at periodisk brukeroppfølging erstattes med aktivitetsstyrte tjenester som gir bedre kundeopplevelser og lavere kostnader. 4Service vil også levere ulike servicetjenester i bygget, og tilby en rekke muligheter for leietakerne.

Ambisjonen er at videreutvikling av brukertilpassede tjenester skal gi økt effektivitet og attraktivitet– som blant annet catering hjem, oppskriftsbank, renseritjenester og handletjenester»

Vi er stolte av å få være med å fremforhandle denne avtalen på vegne av 4Service og gleder oss til å samarbeide på flere spennende prosjekter med dem i fremtiden, sier daglig leder i NCM Development AS Pål Martin Fosdal.

Jeg kan love det blir liv i Sjøgata, også etter klokka fire

Vår daglige leder og kollega har den siste tiden tilbragt mye tid i Bodø, og dette har også lokalpressen fått med seg:

Daglig leder Pål Fosdal i NCM Development er leid inn som konsulent av Hundholmen Byutvikling. Spesialisten på næringsetablering og konseptutvikling jobbet i fire med utviklingen av Barcode i Bjørvika.

– Vi angrep Bjørvika på nøyaktig samme måte som Ramsalt, med en mulighetsstudie og analyse. Og jeg kan love det blir liv i Sjøgata, også etter klokka fire, sier han i ei pressemelding.

– Ramsalt-prosjektet for Hundholmen Byutvikling minner meg veldig om jobben med Barcode i Bjørvika. At dette blir en suksesshistorie, det er jeg ikke i tvil om, sier Fosdal videre.

Les videre HER

 

 

Utleiere må tenke nytt

Pål web

Pål Martin Fosdal, administrerende direktør i NCM Development AS, har sammen med Thomas Rindahl Håkonsen i DLA Piper, samlet enkelte aktører innen retailbransjen til et diskusjonsforum for å diskutere hvordan gårdeiere bør forholde seg til trusselen fra e-handel.

– Vi har fulgt tematikken nøye, både nasjonalt og internasjonalt, og registrerer at mange små og store gårdeiere ikke har tatt innover seg hvordan den økende netthandelen spiser av utleiers marginer. Dette til tross for at butikker har måttet legge ned grunnet konkurrerende netthandel. Vi registrerer også et stadig økende antall butikker som går over til å bli rene utstillingsvinduer for nettbutikkene, sier Pål Martin Fosdal.

Les hele artikkelen her: «Utleiere må tenke nytt»

Eiksmarka Senter står opp fra asken!

Eiksmarka Senter som ofte blir omtalt som Norges første kjøpesenter skal nå jevnes med jorden og bygges på nytt.

Tiden hadde gått fra det gamle senteret, og eierne så seg nødt til å starte med helt blanke ark når man nå skulle gå igang med fornyingsprosessen. Senteret blir i løpet av høsten totalt jevnet med jorden. I januar begynner man gravearbeidet og sørger for to nye parkeringsetasjer under bakken.

Dagligvaren blir lagt i første underetasje på hele 2000 kvm, og får med det over 60 parkeringsplasser rett utenfor butikk. Rullebånd vil sørge for direkte tilgang til senterets første etasje hvor vi får inn apotek, frisør og andre handlestilbud godt tilpasset det lokale miljøet.

Senteret med fem boligblokker vil stå ferdig våren 2018.

NCM Development er allerede godt i gang med utleiearbeidet, og utover høsten  forventer vi å ha fullsignert hele senteret.

Ny daglig leder

Pål Martin Fosdal overtar som daglig leder etter Niels Andreas Lundheim fra og med 1. juni.

Han har vært tilknyttet firmaet siden 2011 og har bred erfaring innenfor handel. Han har hatt flere ledende stillinger innenfor markedsføring, drift, utvikling og utleie av handelseiendommer. Samt at han har jobbet med kjededrift i Norgesgruppen og Telenor Telehuset.

«NCM Development har de siste årene utviklet seg til å bli en sterk spesialist på handelseiendommer, og jeg gleder meg til å jobbe videre med den brede kompetansen som våre medarbeidere sitter inne med» – sier Fosdal.

Lundheim fortsetter i firmaet som Senior Rådgiver.

 

 

Pål Martin Fosdal , E-post: pmf@ncmd.no, tel. 4154 4000

 

Nå skjer det ting i Barcode-rekka

Vi synes det er veldig hyggelig at Aftenposten har laget en lang artikkel om den jobben vi i NCM Development har gjort i Bjørvika. Noen kjente, men også mange helt nye, konsepter åpner  nå fortløpende nå fra våren og fremover til i høst. Her er det mye å glede seg til!

Les  hele artikkelen her.

 

City Lade mot nye høyder

City Lade utvidet høsten 2014 senteret med over 60 nye konsepter på senteret – og er nå oppe i 100 butikker og spisesteder. Mange av dem nye for Trondheimsregionen – som for eksempel New Yorker som valgte City Lade som sin første etablering i midt-Norge.

Så langt har det hele vært en fantastisk suksesshistorie for eierne – Trondos. Senteret har gått fra 1,4 mrd i omsetning til en forventet omsetning i første fulle driftsår på 2 mrd, og har klatret fra en 15. plass til en 8. plass på Kvaruds liste over de 50 største kjøpesentre i Norge målt i omsetning.

Senior Rådgiver i NCM Development, Øystein Hauge, som har hatt hovedansvaret for utleie av senteret, kan fortelle at senteret er per i dag fullt utleid. Men – det er fortsatt sterkt fokus på utvikling og nyskapning – så vi holder alltid utkikk etter gode konsepter som vil passe inn i mixen. Så ta gjerne kontakt for de som gjerne vil inn i Trondheims nye, store handelssenter.

For mer informasjon om vårt oppdrag og kontaktinformasjon, se HER.

MAX uttelling for MAX Hamburger

Den svenske hamburgerkjeden Max har lenge vært etableringsklare her i Norge. De har startet forsiktig, men er nå – med hjelp fra NCM Development – klar for å etablere seg over store deler av landet.

Første etablering skjer ved siden av siden av nye IKEA på Ringsaker.

Åpningen ble høytidelig utført av ordføreren. Les mer om hvordan åpningen forløp seg her:

Horecanytt og Hamar Arbeiderblad

WP_20150317_001 WP_20150317_003 WP_20150317_006

Nå fylles det opp i Bjøvika

Vi i NCM Development er stolte og glade over å være med i prosessen med å bygge en helt ny bydel i Bjørvika. Og vi har nå fylt opp med flere gode restauranter og handelsbedrifter. Noen kjenner dere godt, som Narvesen, Bambus Sushi og Joe & The Juice. Andre er ukjente – AmoRosa, Stock og The Tailor er navn som kommer til Operakvarteret i løpet av våren sommeren.

Vi er nå i dialog med flere spennende, unike konsepter – og gleder oss til fortsettelsen.

Les her hva Finansavisen skrev om den spennende utviklingen i området: Finansavisen 13. mars 2015

Les mer om prosjektet HER – og ta gjerne kontakt for en uformell prat om muligheter.

 


Retail Property-konferansen

NCM Development AS har gjenopptatt tradisjonen, og har inngått et samarbeid med Estate Konferanse i forbindelse med Retail Property-konfernansen.

Hovedfokus på konferansen er hvilke er de beste handelseiendommene og hvilke områder egner seg best for retail? Hvordan skal man utvikle og drifte handelseiendommer for å lykkes i dagens marked.

Les mer på Estate Konferanse sine nettsider. Les mer…

1 2

Kontakt NCM